Welcome to the WPCentral Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 20 of 20
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Andy BITW
  1. BobR1908's Avatar
    Member

    Posts
    97 Posts
    Global Posts
    378 Global Posts
       #1  
    Hi all, figured I would post asking if anyone has been able to resolve the "No Service" issue on the Lumia 920? Basically what happens is when you turn on the phone you see the airplane logo for a split second then it goes to "No Service".

    New sim cards, hard resets, changing to LTE or 3G, trying to manually select the carrier, etc does not seem to be working for anyone.

    Also, Amber Update did not resolve it. If you search engine this it is quite widespread. I am lucky enough to have two Lumia 920 phones so I can still have the Windows experience when I want it BUT there is nothing out there yet that has fixed the No Service issue on the other one.

    It is basically a weight. Any idea's? Has anyone resolved this? I am beginning to feel it is a hardware related issue.
    Nokia Lumia 920 (Yellow)
    Samsung Galaxy Note 2
    Samsung Galaxy S4
    Nexus 4
  2. #2  
    It might sound like you have a defective phone. is it for At&t?
  3. haji2m's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #3  
    Hi. In conjunction to the no service issue, since yesterday, I have been unable to connect to the integrated Facebook text chat. Anyone facing the same prob?
  4. Kellzea's Avatar
    Member

    Posts
    405 Posts
    #4  
    Quote Originally Posted by haji2m View Post
    Hi. In conjunction to the no service issue, since yesterday, I have been unable to connect to the integrated Facebook text chat. Anyone facing the same prob?
    try uninstalling the Facebook app and restarting your phone. Then try chat again.
  5. BobR1908's Avatar
    Member

    Posts
    97 Posts
    Global Posts
    378 Global Posts
       #5  
    Not AT&T no - Canadian carrier.
    Nokia Lumia 920 (Yellow)
    Samsung Galaxy Note 2
    Samsung Galaxy S4
    Nexus 4
  6. Nick_1020's Avatar
    Member

    Posts
    840 Posts
    Global Posts
    846 Global Posts
    #6  
    I get the No Service bug fairly regularly on my 920 (3 UK). It's bloody annoying but putting the phone in and out of flight mode usually fixes it for me.
  7. cobra111's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Global Posts
    10 Global Posts
    #7  
    Try chucking your IMEI into here, it will check to make sure it's not blacklisted, if it's not then it could be a cracked antennae.
  8. MrWhiteman's Avatar
    Member

    Posts
    672 Posts
    #8  
    Quote Originally Posted by BobR1908 View Post
    Hi all, figured I would post asking if anyone has been able to resolve the "No Service" issue on the Lumia 920? Basically what happens is when you turn on the phone you see the airplane logo for a split second then it goes to "No Service".

    New sim cards, hard resets, changing to LTE or 3G, trying to manually select the carrier, etc does not seem to be working for anyone.

    Also, Amber Update did not resolve it. If you search engine this it is quite widespread. I am lucky enough to have two Lumia 920 phones so I can still have the Windows experience when I want it BUT there is nothing out there yet that has fixed the No Service issue on the other one.

    It is basically a weight. Any idea's? Has anyone resolved this? I am beginning to feel it is a hardware related issue.
    I had this problem and after 3 times of sending my phone for repair and kicking up a fuss, they figured out that my aerial was broken inside the phone (it has been dropped)
  9. BobR1908's Avatar
    Member

    Posts
    97 Posts
    Global Posts
    378 Global Posts
       #9  
    Thank you for the replies. Looks like mine came defective right out of the factory, it has never been dropped and has always been handled with complete care.

    I am pretty well certain at this point that it is a hardware issue. Thanks to all. I was more curious than anything and it doesn't look like anything can be done on the user end to resolve this.
    Nokia Lumia 920 (Yellow)
    Samsung Galaxy Note 2
    Samsung Galaxy S4
    Nexus 4
  10. pankaj981's Avatar
    Member

    Posts
    2,094 Posts
    #10  
    One thing you could try is dial ##3282# >> settings >> Network Type >> 2G. Check if something shows up. If yes then set it to automatic and hit back till you reach the home screen. Also reboot if you can.
  11. jmshub's Avatar
    Member

    Posts
    815 Posts
    Global Posts
    816 Global Posts
    #11  
    Anyone experiencing No Service issues on a 920 may want to read a post that I made recently where I explain the issue as it happened on my 920 due to a drop, and how to fix it.

    My broken (and fixed) 920
  12. BobR1908's Avatar
    Member

    Posts
    97 Posts
    Global Posts
    378 Global Posts
       #12  
    Quote Originally Posted by pankaj981 View Post
    One thing you could try is dial ##3282# >> settings >> Network Type >> 2G. Check if something shows up. If yes then set it to automatic and hit back till you reach the home screen. Also reboot if you can.
    My carrier does not support 2G. 3G above only.
    Nokia Lumia 920 (Yellow)
    Samsung Galaxy Note 2
    Samsung Galaxy S4
    Nexus 4
  13. pankaj981's Avatar
    Member

    Posts
    2,094 Posts
    #13  
    Quote Originally Posted by BobR1908 View Post
    My carrier does not support 2G. 3G above only.
    All GSM carriers support atleast 2G, if there is no 2G signal you will atleast see network signal without data, that's what I wanted to know if it works
  14. gharechahi's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #14  
    I had this issue with my lumia 920. I couldn't fix this problem by changing the RM. this is not a software bug. In my opinion this problem may relate to sim slot holder. In my phone the sim card could not fit within the phone. when I tried to thickend my sim card this resolved my problem. you could try this may be fixed your problem.
  15. channing0214's Avatar
    Member

    Posts
    63 Posts
    Global Posts
    64 Global Posts
    #15  
    I just had this happen for the first time yesterday. I had plugged my phone in to charge at 4:30PM when I got home then unplugged it to send a text at around 5:45PM and there was no service.

    I tried switching airplane mode on and off; that didn't work.
    Tried restarting the phone; that didn't work
    Tried making a call to see if that would work with finding a signal; no luck

    So I set my phone down for a few minutes and was planning to make a trip into the AT&T store, when I picked it back up it was working again.

    I was looking back at my previous posts in the forum and realizing that I have had so many problems with this phone ever since I received it last November. Just when I think it has worked out all the bugs I am hit with another one. I may just have to break down and spend the money to purchase a new phone because it is getting very old, very quickly.
  16. Daniel Dhar's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #16  
    Hey i had the same problem with my phone and i fixed it ... Here s what you do go to settings and then mobile network .....scroll down youll see sim applications ..... Scroll right down and youll see international roaming switch that on ... Youll get service again ...this happens when you leave the state or country dont know why but it works for me hope it works for you
  17. purefire's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
    #17  
    ok i had this issue.. solved it finally up doing a reset and turning off auto update.. so i went to bone stock 920 settings.. working perfect.. it started out of the blue getting no service.. it's a software bug for sure..
  18. Andy BITW's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #18  
    Okay so this happen to me as well! All i did was i first bashed Nokia support on twitter for not helping me, then i emailed Nokia support they said they will fix it for free if the phone has a warranty on it. So i shipped it out and they sent me a new one due to the fact they could not fix the issue. So email Nokia support. I think this issue will happen to anyone with a 920 over time because if you shake the phone you can here parts inside moving so the phone dose not have a good bulid quailty inside causing the single to mess up as a whole. (ALSO THEY SENT ME A NEW 920 and LIKE 2 days later if was full of scratches.)
    (also i wish nokia would care more about the 920 feels like they just stop worrying about....still waiting for GDR2.)
  19. Lunalphic's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #19  
    I got the same issue after updating to gdr3 and I'm not sure but I think it only happens when maximum speed is set to 4g.
    Maybe it's not about the software update it self, could be about the version of the update... I think it's different depending on country so some version can be defective and can be causing this. For that reason they probably didn't notice the problem.
    My phone is a nokia lumia 920 unlocked version and firmware is 3051.40000.1349.0004 The original provider was CV Scandinavia but I bought in Portugal.
    Just check if you have the same problem and if any of these info is the same as yours.
  20. #20  
    I having the exact problem. Did you manage to find a solution for it? if you do pls help me

Similar Threads

  1. Has anyone noticed call quality issues with the Lumia 1020?
    By tbonecopper in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 31
    Last Post: 12-07-2013, 04:36 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-18-2013, 01:46 AM
  3. Lumia 520 - Poor Speakerphone Volume?
    By LumiaGuy in forum Nokia Lumia 520
    Replies: 2
    Last Post: 09-15-2013, 05:38 PM
  4. Mail app - no push?
    By Psyk00 in forum Windows Phone Apps
    Replies: 3
    Last Post: 09-15-2013, 05:05 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 09-15-2013, 01:42 PM

Posting Permissions