Results 1 to 13 of 13
  1. ptptpt4's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
       #1  
    Hi guys, it's my first post here, I've been searching around if anyone else has this issue, but haven't found any solutions to this problem...

    Earlier this week I updated my unlocked 920 to GDR2+Amber over the air. The update installed nicely with no problems whatsoever, but afterwards I noticed something funny when I was using Internet Explorer.

    When I'm pressing on the screen and move my finger, the website scrolls normally, but if I keep pressing and holding my finger still (for example when browsing through a forum thread), the image doesn't stay still, instead it starts to shake a couple of pixels up and down. I've noticed this happening in the People hub, too, as well as some apps, the lockscreen, etc. It's really annoying because it makes it very difficult to read small text.

    It must be a consequence of the update as I would certainly have noticed it had it happened before. Is anyone else experiencing this or does anyone know a fix for this?

    Thanks!
  2. mgkeath's Avatar
    Member

    Posts
    154 Posts
    #2  
    Quote Originally Posted by ptptpt4 View Post
    Hi guys, it's my first post here, I've been searching around if anyone else has this issue, but haven't found any solutions to this problem...

    Earlier this week I updated my unlocked 920 to GDR2+Amber over the air. The update installed nicely with no problems whatsoever, but afterwards I noticed something funny when I was using Internet Explorer.

    When I'm pressing on the screen and move my finger, the website scrolls normally, but if I keep pressing and holding my finger still (for example when browsing through a forum thread), the image doesn't stay still, instead it starts to shake a couple of pixels up and down. I've noticed this happening in the People hub, too, as well as some apps, the lockscreen, etc. It's really annoying because it makes it very difficult to read small text.

    It must be a consequence of the update as I would certainly have noticed it had it happened before. Is anyone else experiencing this or does anyone know a fix for this?

    Thanks!
    I haven't noticed this behavior on 822 on Verizon.
  3. Moiz Mian's Avatar
    Member

    Posts
    664 Posts
    Global Posts
    665 Global Posts
    #3  
    Quote Originally Posted by ptptpt4 View Post
    Hi guys, it's my first post here, I've been searching around if anyone else has this issue, but haven't found any solutions to this problem...

    Earlier this week I updated my unlocked 920 to GDR2+Amber over the air. The update installed nicely with no problems whatsoever, but afterwards I noticed something funny when I was using Internet Explorer.

    When I'm pressing on the screen and move my finger, the website scrolls normally, but if I keep pressing and holding my finger still (for example when browsing through a forum thread), the image doesn't stay still, instead it starts to shake a couple of pixels up and down. I've noticed this happening in the People hub, too, as well as some apps, the lockscreen, etc. It's really annoying because it makes it very difficult to read small text.

    It must be a consequence of the update as I would certainly have noticed it had it happened before. Is anyone else experiencing this or does anyone know a fix for this?

    Thanks!
    I don't have amber, but I've noticed this on my friend's 928 with amber. It seems like it could be that the screen sensitivity was upped in amber? I've always noticed that the response to finger scrolling is a little lazy on the 920. Does it also feel more responsive when making quick up and down scrolling movements?
  4. ptptpt4's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
       #4  
    The behaviour is the same on both screen sensitivity settings, it doesn't generally feel more responsive, but I noticed a bit of lag when scrolling in picture-heavy situations when the sensitivity is set to high. That wasn't happening before either.
  5. Iki Taba's Avatar
    Member

    Posts
    120 Posts
    Global Posts
    121 Global Posts
    #5  
    Quote Originally Posted by ptptpt4 View Post
    Hi guys, it's my first post here, I've been searching around if anyone else has this issue, but haven't found any solutions to this problem...

    Earlier this week I updated my unlocked 920 to GDR2+Amber over the air. The update installed nicely with no problems whatsoever, but afterwards I noticed something funny when I was using Internet Explorer.

    When I'm pressing on the screen and move my finger, the website scrolls normally, but if I keep pressing and holding my finger still (for example when browsing through a forum thread), the image doesn't stay still, instead it starts to shake a couple of pixels up and down. I've noticed this happening in the People hub, too, as well as some apps, the lockscreen, etc. It's really annoying because it makes it very difficult to read small text.

    It must be a consequence of the update as I would certainly have noticed it had it happened before. Is anyone else experiencing this or does anyone know a fix for this?

    Thanks!
    I had the same problem, its a easy fix.

    Just turn double tap to wake from touch+display off, restart your phone. This should to the trick. Try it.
  6. Kordreng's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    #6  
    I have problems with the proximity sensor again during calls as before before the portico update.
  7. ptptpt4's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
       #7  
    Quote Originally Posted by Iki Taba View Post
    I had the same problem, its a easy fix.

    Just turn double tap to wake from touch+display off, restart your phone. This should to the trick. Try it.
    Oddly enough the first time I restarted it, it didn't, I tried it another time and now it works fine! Thanks!

    PS it seems like every time the phone is restarted, double tap to wake is turned back on by default, how odd

    edit: as soon as double tap to wake is enabled again and the screen times out and I have to unlock the phone again, it's there again :( I guess I won't be able to use double tap to wake until Nokia fixes this in an update or something...
  8. Iki Taba's Avatar
    Member

    Posts
    120 Posts
    Global Posts
    121 Global Posts
    #8  
    Quote Originally Posted by ptptpt4 View Post
    Oddly enough the first time I restarted it, it didn't, I tried it another time and now it works fine! Thanks!

    PS it seems like every time the phone is restarted, double tap to wake is turned back on by default, how odd

    edit: as soon as double tap to wake is enabled again and the screen times out and I have to unlock the phone again, it's there again :( I guess I won't be able to use double tap to wake until Nokia fixes this in an update or something...
    I'm sure Nokia will update display+touch and resolve the problem in the near future. That's the only problem with Amber I have. Cant use double tap to wake otherwise the chopping/stuttering comes back.
  9. Iki Taba's Avatar
    Member

    Posts
    120 Posts
    Global Posts
    121 Global Posts
    #9  
    Hmm odd! When I turn double tap to wake off and restart the phone it stays off. Try after the restart to turn the feature off before the screen times out.
  10. ptptpt4's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
       #10  
    Quote Originally Posted by Iki Taba View Post
    Hmm odd! When I turn double tap to wake off and restart the phone it stays off. Try after the restart to turn the feature off before the screen times out.
    Yeah, that's what I ended up doing... Shame about the double tap feature though, I really like it. Hope they push out an update soon.
  11. #11  
    Has anyone heard of a fix for this problem? At least I still have it if a turn of double tap to wake.
  12. zvnkt's Avatar
    Member

    Posts
    18 Posts
    #12  
    Now, with GDR3, I am still facing this problem. So annoyed definitely!
    Does anyone find the solution other than turn double-tap off?
  13. #13  
    Quote Originally Posted by zvnkt View Post
    Now, with GDR3, I am still facing this problem. So annoyed definitely!
    Does anyone find the solution other than turn double-tap off?
    Nope same for me. Do you know if it's the same for all Lumias with double-tap turned on or are our handsets faulty?

Similar Threads

  1. Amber update now available for O2 UK Lumia 820
    By jasminder baring1 in forum General Microsoft News and Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 09-03-2013, 03:33 PM
  2. Amber update "available" but nowhere to be found?
    By Ekalb22 in forum Windows Phone 8
    Replies: 14
    Last Post: 08-28-2013, 04:53 PM
  3. Anyone know how to control Ringtone from start screen?
    By Moosebear in forum Nokia Lumia 710
    Replies: 2
    Last Post: 08-26-2013, 12:22 PM
  4. Pre-Amber Problems
    By Dex Da Rex in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 2
    Last Post: 08-26-2013, 12:16 PM
  5. Possible faulty screen?
    By bigpaulc in forum Nokia Lumia 520
    Replies: 6
    Last Post: 08-26-2013, 09:48 AM

Posting Permissions

B