Results 1 to 17 of 17
  1. abhishek8605's Avatar
    Member

    Posts
    196 Posts
       #1  
    So randomly today the right channel on my earphones stopped working. I took my earphones out, and played my music on the speakers and they were fine, but as soon as the earphones were plugged back in the right channel stopped working. I thought it might be my earphones, tried it with my laptop and they work just fine.

    Took it to Nokia Care Center, they did a hard reset and it was working again.

    Anyone else have this problem? I'm wondering what caused it, and I have a feeling doing a simple restart would have solved it.

    Also, the noise crackling/distortion has gone from my phone since the hard reset, so I believe it's a software issue. I tried playing music on my speakers and they never crackled/distorted.
  2. sk7575's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    #2  
    Ok I am seeing this exact same issue. Only over headphones, and it seems only certain ones trigger it. Example -- I have a Hummer H3 and a Mini Cooper. When I plug the phone into the aux input in my mini, it seems like this output issue will randomly happen. once it happens in that car, if I plug it into the other car or a pair of headphones the problem is still there until I reset. It doesn't seem to get triggered with my normal headphones on their own. Its really annoying me.
  3. HaibaneReki's Avatar
    Member

    Posts
    753 Posts
    #3  
    had this happen to me twice now, a reboot fixed it.
  4. HaibaneReki's Avatar
    Member

    Posts
    753 Posts
    #4  
    Quote Originally Posted by sk7575 View Post
    Ok I am seeing this exact same issue. Only over headphones, and it seems only certain ones trigger it. Example -- I have a Hummer H3 and a Mini Cooper. When I plug the phone into the aux input in my mini, it seems like this output issue will randomly happen. once it happens in that car, if I plug it into the other car or a pair of headphones the problem is still there until I reset. It doesn't seem to get triggered with my normal headphones on their own. Its really annoying me.
    now that You said it I think was the headset that came with the phone that triggered it both times.
  5. abhishek8605's Avatar
    Member

    Posts
    196 Posts
       #5  
    When you guys said you reseted it, is that a hard reset (about -> restore phone to factory settings) or did you just restart your phone? If this happens again and I have to hard reset again, it's going to be annoying. I shouldn't have to hard reset.
  6. therealper's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    #6  
    same happened to me, just restart will work. annoying
  7. Seismo's Avatar
    Member

    Posts
    19 Posts
    #7  
    Yes, it's a real thing.
    It's happened to me once. Restarting always fixes it.
  8. agadgetgeek's Avatar
    Member

    Posts
    16 Posts
    Global Posts
    135 Global Posts
    #8  
    Just happened to me today too...except it was the left channel. Thought my headsets died but after a reset everything was working again.
  9. dploypos's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    #9  
    I have this often. It's happened to me on both the right and left channel. HOWEVER, I notice it happens less often if I stop the audio program BEFORE unplugging the headphones...can someone test?
  10. chadwick611's Avatar
    Member

    Posts
    43 Posts
    #10  
    i thought I just had a bad pair of headphones! tried another pair and guess what still not working. so put me on that list. I hate doing hard resets to my phone.
  11. rurik's Avatar
    Member

    Posts
    6 Posts
    #11  
    Happened to me to. Restarting the phone fixed it.
  12. joeynox's Avatar
    Member

    Posts
    588 Posts
    Global Posts
    604 Global Posts
    #12  
    This happens only on the right speaker and happens just about everyday. I've noticed it happens more I put the phone on silent and then when a notification come through with the headphones plugged in there's a weird static that happens when the notification sound is supposed to be made and then poof no more audio from the right channel. This is a major bug!!!!!! Just like with any windows problem just turn it off and turn it back on
  13. AkAdam's Avatar
    Member

    Posts
    16 Posts
    #13  
    I'm having this same issue on my Lumia 925. The first time it happened, the right headphone went out. Then the next day it started working again. Then a week later the left earphone went out! I'm not sure how it fixed itself the first time, but I tried a soft reset and it didn't solve the issue. Do I REALLY need to hard reset the phone? I really don't want to have to reconfigure my phone again and install all these apps!
  14. ryansstuff's Avatar
    Member

    Posts
    55 Posts
    #14  
    Same issue here just happened to me I thought the amber update was to blame. but just turning it off and on again resolved it for me thank you. was going to get the phone replaced.
    Phone : Nokia Lumia 920 - Black
    Network : EE
    Location : UK
  15. TheShez's Avatar
    Member

    Posts
    21 Posts
    Global Posts
    37 Global Posts
    #15  
    This happened to me, thought my earphones were faulty, took it back to the supplier, they told me they'd have to send it to Nokia, so I asked 'have you tried rebooting it?'...We tried it and it fixed the problem. I now however have a bigger audio issue, my earpiece isn't working, plus loads of other sound issues. Would like to try a reset but last time I did that my phone bricked.
  16. Okami360's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #16  
    This JUST started happening on my 920 a week ago, not sure what is causing it. Its definitely frustrating as since then its been pretty much happening everyday and having to reset my phone once or twice a day is ridiculous. Anyone know if there has been any updates on a fix or possibly located the cause of the issue [possibly a specific app?]?
  17. ryansstuff's Avatar
    Member

    Posts
    55 Posts
    #17  
    Mine happens now and again. Just a simple restart seams to fix the issue. if you getting it often give nokia a call and see what they say!
    Phone : Nokia Lumia 920 - Black
    Network : EE
    Location : UK

Similar Threads

  1. FB notifications stopped working
    By ninjaap in forum Windows Phone 7
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2011, 12:34 AM
  2. Netflix app stopped working
    By wellsmanfu in forum Windows Phone 7
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2011, 10:15 AM
  3. fFocus screen time out has stopped working.
    By jalb in forum Samsung Focus
    Replies: 10
    Last Post: 06-21-2011, 11:26 AM

Posting Permissions

B