Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 40
Like Tree2Likes
  1. moc426's Avatar
    Developer

    Posts
    180 Posts
    Global Posts
    186 Global Posts
       #1  
    Is it normal to be on 4G all day long, when I first got the phone, it was on LTE and I didn't notice it dropping to 4G. Today after porting a phone number yesterday it has been on 4G all day long, I called AT&T and they said my account is setup fine.

    This is my first LTE phone, first line for myself with AT&T so I am not sure how this works normally.
    Apps:
    Weather Smiles - Weather Live tile with 2 locations and a smilie :)
    My 500px - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
    My 500px Free - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
  2. VagrantWade's Avatar
    Member

    Posts
    1,399 Posts
    Global Posts
    1,411 Global Posts
    #2  
    Where do you live?

    I have 0 LTE in my town. Barely any in my state.
  3. Dos101's Avatar
    Member

    Posts
    393 Posts
    Global Posts
    399 Global Posts
    #3  
    Quote Originally Posted by moc426 View Post
    Is it normal to be on 4G all day long, when I first got the phone, it was on LTE and I didn't notice it dropping to 4G. Today after porting a phone number yesterday it has been on 4G all day long, I called AT&T and they said my account is setup fine.

    This is my first LTE phone, first line for myself with AT&T so I am not sure how this works normally.
    Probably a network issue that AT&T needs to sort out. My 920 on Rogers does the same thing LTE in one area one day, then 4G on the same area the next day (my 900 behaved exactly the same). More than likely it's the carrier that's to blame.
    Nokia Lumia 1520 RM-937 w/ 64GB MicroSD card
    Microsoft Surface 2 32GB w/ Type Cover 2

    Smartphone History: iPhone 3G 8GB -> iPhone 4 8GB -> iPhone 4S 16GB -> Nexus S -> iPhone 4S 16GB -> Lumia 900 -> Lumia 920 -> Lumia 1520

    My Blog: PixelWin

    http://battlelog.battlefield.com/bf4...25834/xboxone/

    Thanked by:
    moc426 
  4. moc426's Avatar
    Developer

    Posts
    180 Posts
    Global Posts
    186 Global Posts
       #4  
    I am in south Florida. I had LTE first day I got it, that's why I am concerned with this now. After I ported a number, they gave me a new sim and it then it was on/off LTE and now its been 4G all day long.

    Quote Originally Posted by VagrantWade View Post
    Where do you live?

    I have 0 LTE in my town. Barely any in my state.
    Apps:
    Weather Smiles - Weather Live tile with 2 locations and a smilie :)
    My 500px - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
    My 500px Free - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
  5. Dos101's Avatar
    Member

    Posts
    393 Posts
    Global Posts
    399 Global Posts
    #5  
    Quote Originally Posted by moc426 View Post
    I am in south Florida. I had LTE first day I got it, that's why I am concerned with this now. After I ported a number, they gave me a new sim and it then it was on/off LTE and now its been 4G all day long.
    Give it a couple days. If it's still that way it might be time to contact AT&T further about it.

    I can only speak from my own experience, but every few days Rogers seems to make adjustments to their network and LTE goes down and only 4G is available. Then LTE will be available for a few days before I'm only on 4G again (this is the area where I work, mind you). So it might be the carrier adjusting things. You'll have to observe this for a few days to see if LTE comes back.
    Nokia Lumia 1520 RM-937 w/ 64GB MicroSD card
    Microsoft Surface 2 32GB w/ Type Cover 2

    Smartphone History: iPhone 3G 8GB -> iPhone 4 8GB -> iPhone 4S 16GB -> Nexus S -> iPhone 4S 16GB -> Lumia 900 -> Lumia 920 -> Lumia 1520

    My Blog: PixelWin

    http://battlelog.battlefield.com/bf4...25834/xboxone/

  6. pvcleave's Avatar
    Member

    Posts
    121 Posts
    Global Posts
    123 Global Posts
    #6  
    I was in an AT&T store in Oregon looking at a white and black 920. One said LTE the other was 4G. I know when my daughter got her Iphone 5, I wanted to check LTE, it would come and go. I don't know if it is harder for phones to connect to LTE.
    moc426 likes this.
  7. Cartman's Avatar
    Member

    Posts
    86 Posts
    Global Posts
    786 Global Posts
    #7  
    My 900 would be on LTE all the time. The 920 has yet to go LTE :(

    No change in plan on my account as I just swapped SIM cards...but I did call to update the account with the new devices IMEI.

    Logged into my account on the web site and it shows the right phone and LTE plan so not sure if it is on their end.

    The LTE plan I have is LTE unlimited /w visual voice mail.
    moc426 likes this.
  8. CyberExorcist's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    #8  
    Quote Originally Posted by Cartman View Post
    My 900 would be on LTE all the time. The 920 has yet to go LTE :(

    No change in plan on my account as I just swapped SIM cards...but I did call to update the account with the new devices IMEI.

    Logged into my account on the web site and it shows the right phone and LTE plan so not sure if it is on their end.

    The LTE plan I have is LTE unlimited /w visual voice mail.
    I just picked up my phone tonight and am getting the same issue. I have a 900 and a 920. The 900 has LTE and the 920 is stuck on 4G. I performed a speed test just to make sure. Don't know what is going on, I called AT&T and they told me to take back the phone.
    If anyone gets resolution, please post what was accomplished to fix the issue.

    Thanks,
  9. Cartman's Avatar
    Member

    Posts
    86 Posts
    Global Posts
    786 Global Posts
    #9  
    Quote Originally Posted by Bill Talbott View Post
    I just picked up my phone tonight and am getting the same issue. I have a 900 and a 920. The 900 has LTE and the 920 is stuck on 4G. I performed a speed test just to make sure. Don't know what is going on, I called AT&T and they told me to take back the phone.
    If anyone gets resolution, please post what was accomplished to fix the issue.

    Thanks,
    Nooooo, don't want to replace my phone :/

    Plan on calling them about this on Monday. Earlier if I get the chance. The 900 had a problem with data when it first came out :(
  10. MaulerX's Avatar
    Member

    Posts
    220 Posts
    #10  
    Hey guys just call AT&T and make sure the phone is properly provisioned from their end. Stuff like this happens alot specially on-line upgrades.
  11. oztheozoz's Avatar
    Member

    Posts
    7 Posts
    #11  
    Quote Originally Posted by moc426 View Post
    Is it normal to be on 4G all day long, when I first got the phone, it was on LTE and I didn't notice it dropping to 4G. Today after porting a phone number yesterday it has been on 4G all day long, I called AT&T and they said my account is setup fine.

    This is my first LTE phone, first line for myself with AT&T so I am not sure how this works normally.
    I just called AT&T. They said that because I upgraded from an old non LTE phone to the Lumia 920, my data plan was an old non LTE data plan. They noticed this because my visual voice mail was not working either. It was a simple change for them to keep my existed $25 for 2GB rate and upgrade it to an LTE data plan. Hope this helps.
  12. texantony's Avatar
    Member

    Posts
    166 Posts
    #12  
    My wife just went from a 900 to a 920 and is stuck on 4G, as well. Not only that, but the internet/data doesn't seem to work and her outlook and facebook accounts keep getting errors
  13. MaulerX's Avatar
    Member

    Posts
    220 Posts
    #13  
    Quote Originally Posted by texantony View Post
    My wife just went from a 900 to a 920 and is stuck on 4G, as well. Not only that, but the internet/data doesn't seem to work and her outlook and facebook accounts keep getting errors

    Did you just insert sim card from 900 to 920? Just call AT&T to have the data plan properly provisioned to new device.
  14. CyberExorcist's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    #14  
    Quote Originally Posted by MaulerX View Post
    Hey guys just call AT&T and make sure the phone is properly provisioned from their end. Stuff like this happens alot specially on-line upgrades.
    That was done, its still stuck at 4G. Apparently this is an issue since its happening to multiple people.
  15. texantony's Avatar
    Member

    Posts
    166 Posts
    #15  
    Quote Originally Posted by MaulerX View Post
    Did you just insert sim card from 900 to 920? Just call AT&T to have the data plan properly provisioned to new device.
    Yes, and that's what an AT&T chat rep told me. Will call tomorrow and see what happens. I hope it's that easy and I'm glad I know about it now because my new phone is on it's way and I'll be doing the same thing, inserting current chip to new phone.
  16. congusano's Avatar
    Member

    Posts
    382 Posts
    #16  
    i dont have LTE in my area, so 4g is the best I can get (for now)
  17. jdom's Avatar
    Member

    Posts
    132 Posts
    #17  
    Quote Originally Posted by moc426 View Post
    I am in south Florida. I had LTE first day I got it, that's why I am concerned with this now. After I ported a number, they gave me a new sim and it then it was on/off LTE and now its been 4G all day long.
    i am in south florida and my phones is always on LTE
  18. TenTwelve's Avatar
    Member

    Posts
    493 Posts
    Global Posts
    503 Global Posts
    #18  
    Mine says 4G while I'm inside my house which is notorious for crappy reception.
  19. CyberExorcist's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    #19  
    Quote Originally Posted by TenTwelve View Post
    Mine says 4G while I'm inside my house which is notorious for crappy reception.
    There is a difference between bad reception and having two phones side by side outside when the Lumia 900 shows LTE and has download speeds to match LTE, and the Lumia 920 is stuck on 4G and has dowloads speeds to match 4G as well.

    Something is amiss.....

    Guess I'll try AT&T one more time tomorrow. If not, its going back to the store.
  20. moc426's Avatar
    Developer

    Posts
    180 Posts
    Global Posts
    186 Global Posts
       #20  
    Yah mine did too first day, after they gave me a new sim with ported number, its been stuck on 4G. So something is up with this. My data plan is LTE and I asked AT&T and they said my account is setup correctly (They are pretty clueless on things though).

    It took me 5 minutes to explain to the rep that my visual voicemail isn't working and she kept asking me to press and hold 1 and listen to my voicemail and then when I told her I did, she would tell me she isn't sure what I am asking for. It was after being put on hold a few times that it was fixed.

    Quote Originally Posted by jdom View Post
    i am in south florida and my phones is always on LTE
    Apps:
    Weather Smiles - Weather Live tile with 2 locations and a smilie :)
    My 500px - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
    My 500px Free - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
  21. txaggies07's Avatar
    Member

    Posts
    198 Posts
    Global Posts
    208 Global Posts
    #21  
    Quote Originally Posted by moc426 View Post
    Yah mine did too first day, after they gave me a new sim with ported number, its been stuck on 4G. So something is up with this. My data plan is LTE and I asked AT&T and they said my account is setup correctly (They are pretty clueless on things though).

    It took me 5 minutes to explain to the rep that my visual voicemail isn't working and she kept asking me to press and hold 1 and listen to my voicemail and then when I told her I did, she would tell me she isn't sure what I am asking for. It was after being put on hold a few times that it was fixed.
    If visual voicemail isn't working then I don't think your account is setup correctly. Att ties lte and vvm together.
    Current Phone: Nokia Lumia 920
    Past Phones: iPhone 4, Motorola Atrix, Samsung Focus, Samsung Focus Flash, Nokia Lumia 900, Galaxy Nexus, Nexus 4

    Tablet: Microsoft Surface Pro, Nexus 7
  22. moc426's Avatar
    Developer

    Posts
    180 Posts
    Global Posts
    186 Global Posts
       #22  
    It is working, just the rep didn't seem to understand what visual voicemail is and kept thinking it's just voicemail. Eventually they got it working. But I ma still stuck in 4G

    Quote Originally Posted by txaggies07 View Post
    If visual voicemail isn't working then I don't think your account is setup correctly. Att ties lte and vvm together.
    Apps:
    Weather Smiles - Weather Live tile with 2 locations and a smilie :)
    My 500px - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
    My 500px Free - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
  23. JaimitoFrog's Avatar
    Member

    Posts
    255 Posts
    #23  
    Happens once in a while with my L900 esp when moving from a poor reception to a LTE area.

    Just power down the phone, then power on. Works all the time.
  24. CyberExorcist's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    #24  
    Quote Originally Posted by JaimitoFrog View Post
    Happens once in a while with my L900 esp when moving from a poor reception to a LTE area.

    Just power down the phone, then power on. Works all the time.
    Its got nothing to do with a poor reception area. Signal is pegged on the Lumia 900 on LTE, stuck on 4G on the 920.
  25. moc426's Avatar
    Developer

    Posts
    180 Posts
    Global Posts
    186 Global Posts
       #25  
    Update to this. I just used online chat tech support and told them the issue. It seems someone finally knew what they have to do. The rep asked me to power off the phone and remove the sim card. Then put it back and power on, he said to turn off wifi as well but LTE was on when I powered back on. I had restarted my device many times, turned off data and back on, airplane mode on/off .... etc but nothing worked.

    It is clearly something on at&t side that they had to do.
    Apps:
    Weather Smiles - Weather Live tile with 2 locations and a smilie :)
    My 500px - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
    My 500px Free - 500px website viewer, account access and lockscreen wallpaper
    Thanked by:
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

B