Results 1 to 8 of 8
  1. gmurray81's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
       #1  
    This only seems to happen in the mail app, has anyone else seen it?

    When I'm typing a message, the brightness of the screen seems to dim slightly on a key tap, maybe this is a misfiring of the auto screen brightness adjustment that some OLED screens do? But my focus didn't do this... BTW I have auto brightness turned OFF and brightness set to high.

    What's odd is if I pull up another app with a white background, and start typing, I don't see the issue.

    Also, just today, I could swear i'm seeing some interference in the mail app where I can see ghostly writing in the background, in addition to the brightness flicker issue.

    But this still only seems to affect the Mail app?!? maybe it cheats and uses some native code paths that have the issue, rather than using Silverlight?

    Or maybe my screen is borked. Anyone else seeing this behavior?

    -Graham
  2. gmurray81's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
       #2  
    Quote Originally Posted by gmurray81 View Post
    This only seems to happen in the mail app, has anyone else seen it?

    When I'm typing a message, the brightness of the screen seems to dim slightly on a key tap, maybe this is a misfiring of the auto screen brightness adjustment that some OLED screens do? But my focus didn't do this... BTW I have auto brightness turned OFF and brightness set to high.

    What's odd is if I pull up another app with a white background, and start typing, I don't see the issue.

    Also, just today, I could swear i'm seeing some interference in the mail app where I can see ghostly writing in the background, in addition to the brightness flicker issue.

    But this still only seems to affect the Mail app?!? maybe it cheats and uses some native code paths that have the issue, rather than using Silverlight?

    Or maybe my screen is borked. Anyone else seeing this behavior?

    -Graham
    note, it doesn't seem to occur every time, only sometimes. it may depend on what content is actually on the mail screen. But it occurs often enough to definitely catch your eye eventually.
  3. nokia4life's Avatar
    Member

    Posts
    269 Posts
    Global Posts
    789 Global Posts
    #3  
    Haven't seen it yet on mine

    Sent from my Lumia 900 using Board Express
  4. #4  
    Same exact problem here - I'm glad that somebody else has noticed it, actually, since I was worried it was a hardware issue. In the mail app, just like you said, typing will result in a subtle flicker whenever you touch the screen. Extremely annoying!

    I'm also getting ghosting occasionally. For example, I'll be hitting backspace when composing an email (I'm a terrible typer!), and about 3/4 of the way up the screen I can see a really faint reflection of the delete key. It's dynamic too, since it will change to black at the same time that I touch the real button with my thumb. Shadows from other keys also appear, I just tend to notice the delete key the most since it's bigger.

    Does anyone else have this issue? I noticed it the very first day that I got the phone.
  5. gmurray81's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
       #5  
    Quote Originally Posted by frusciantefan99 View Post
    Same exact problem here - I'm glad that somebody else has noticed it, actually, since I was worried it was a hardware issue. In the mail app, just like you said, typing will result in a subtle flicker whenever you touch the screen. Extremely annoying!

    I'm also getting ghosting occasionally. For example, I'll be hitting backspace when composing an email (I'm a terrible typer!), and about 3/4 of the way up the screen I can see a really faint reflection of the delete key. It's dynamic too, since it will change to black at the same time that I touch the real button with my thumb. Shadows from other keys also appear, I just tend to notice the delete key the most since it's bigger.

    Does anyone else have this issue? I noticed it the very first day that I got the phone.
    Yup, that sounds the same as what I'm seeing. Anyone else seeing this? Wondering whether this is a software issue or whether we'll need a replacement...
  6. techygeek82's Avatar
    Member

    Posts
    187 Posts
    #6  
    Saw the same thing on my Titan. It's not a 'Nokia Only' issue.
  7. gmurray81's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
       #7  
    Quote Originally Posted by techygeek82 View Post
    Saw the same thing on my Titan. It's not a 'Nokia Only' issue.
    Odd, I never saw anything like it on my Focus. Wonder what is going on?
  8. gmurray81's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
       #8  
    Quote Originally Posted by gmurray81 View Post
    Odd, I never saw anything like it on my Focus. Wonder what is going on?
    Anyone else?

Posting Permissions

B